Notar.ro
Home Notari Cariere Articole  
Cautare
Informatii
Newsletter
Citeste articol
Examenul de notar public
Autor: Notar.ro
Data: 10.11.2008

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) anunta ca in perioada 4-6 decembrie 2008, va organiza examenul de notar public pentru notarii stagiari, precum si concursul pentru ocuparea locurilor vacante de notar public.
In momentul de fata, au fost scoase la concurs 99 de locuri vacante pentru notarii stagiari, in timp ce locurile vacante pentru notarii publici sunt in numar de 121.


Tematica si bibliografia pentru examenul mentionat, in ceea ce priveste partea practica a acestuia, are in vedere dreptul civil-aplicarea dispozitiilor Codului civil si a legislatiei in materie civila  la redactarea si incheierea de acte si proceduri notariale, dreptul familiei-aplicarea dispozitiilor Codului familiei si a legislatiei in materie  la redactarea si incheierea de acte si proceduri notariale, dreptul comercial-aplicarea dispozitiilor Codului comercial si a legislatiei in materie la redactarea si incheierea de acte si proceduri notariale, dreptul international privat-aplicarea dispozitiilor legale privind reglementarea raporturilor de drept internațional privat/cu element de extraneitate la redactarea si încheierea de acte si proceduri notariale. Normele conflictuale in materia mostenirilor, formei actului juridic, publicitatii imobiliare si relatiilor patrimoniale dintre soti si dreptul constitutional-aplicarea dispozitiilor constitutionale privind dreptul de proprietate, dreptul de mostenire si dreptul de asociere la redactarea si incheierea de acte notariale.


Totodata, examenul vizeaza procedurile civile si notariale-redactarea de acte si îndeplinirea unor proceduri in activitatea notariala prin alicarea normelor procedurale prevazute de Codul de procedură civila si legisatia in materie si legislatia notariala-aplicarea legislatiei notariale in materia organizarii ai functionarii birourilor notariale.


In ceea ce priveste partea teoretica, au fost elaborate 155 de subiecte.Acestea, impreuna cu lista posturilor vacante organizate in functie de judet, localitate etc, pot fi gasite pe site-ul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania www.uniuneanotarilor.ro.


Nota: Conform Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public, candidatii declarati admisi la concurs sunt cei care au obtinut media minima de promovare 7,00, in conditiile in care la niciuna dintre probe nota nu a fost mai mica de 5,00.

Dupa validarea rezultatelor, candidatii isi pot exprima optiunea pentru unul dintre posturile vacante din cadrul Camerei notarilor publici la care s-a depus cererea de inscriere la concurs, ocuparea locurilor urmand sa se realizeze in ordinea mediilor.

Prima pagina   |   Lista notari   |   Oferte de munca   |   Articole   |   Companii   |   Contact
Copyright © 2006-2018 PrimeSpace. Termeni si conditii