Notar.ro
Home Notari Cariere Articole  
Cautare
Informatii
Newsletter
Citeste articol
State cu care Romania a incheiat acorduri care prevad scutirea de supralegalizare a actelor juridice
Autor: Notar.ro
Data: 09.12.2008

Scutirea de supralegalizare diplomatica sau consulara a actelor oficiale intocmite pe teritoriul Romaniei care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul unui alt stat se aplica in cazul urmatoarelor tari:

Albania, Austria, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria
Cehia, China*, Coreea de Nord, Croatia, Cuba, Franta
Macedonia, Moldova, Mongolia, Polonia, Rusia, Serbia
Slovacia, Slovenia, Spania**, Ungaria

*Desi acordul privind asistenta juridica intre Romania si Republica Populara Chineza a fost semnat la Beijing la 16 ianuarie 1991, statul chinez solicita totusi supralegalizarea actelor straine.

**Spania solicita apostilarea actelor straine, care presupune aplicarea unei stampile (apostila    de la Haga) pe documente pentru a le autentifica / legaliza international.
     Aplicarea apostilei de la Haga intra in competenta Tribunalelor si a Prefecturilor (in cazul certificatelor de nastere si de casatorie).
     Pentru a fi recunoscute international, documentele de stare civila, apostilate in prealabil de Prefectura, trebuie traduse in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei (inclusiv apostila). Apoi, traducerea trebuie legalizata de un notar public, urmand ca in final, Tribunalul sa apostileze acest document.

Prima pagina   |   Lista notari   |   Oferte de munca   |   Articole   |   Companii   |   Contact
Copyright © 2006-2018 PrimeSpace. Termeni si conditii