Notar.ro
Home Notari Cariere Articole  
Cautare
Informatii
Newsletter
Citeste articol
Conferinta: Succesiune si testament in context european
Autor: Notar.ro
Data: 27.03.2009

Academia de Drept European informeaza ca intre 20 si 21 aprilie, la Praga va avea loc o conferinta cu tema “Succesiune si testament in context european,” care se adreseaza in special notarilor si judecatorilor.


Conferinta va fi sustinuta in limbile ceha, germana, engleza si franceza (interpretari simultane), pentru participarea la eveniment nefiind necesara plata unei taxe de inscriere.


Conferinta va oferi o abordare exhaustiva a numeroase teme de actualitate care au in vedere succesiunea si testamentul in context european, la baza discutiilor urmand sa stea Regulamentul cu privire la Succesiune si Testament, document care va fi emis in viitorul apropiat.


Totodata, evenimentul va include si un studiu de caz, dupa prezentarea caruia vor fi abordate urmatoarele probleme:


1.    Domeniul de aplicare: Regulamentul se refera la competenta, recunoastere si alegerea legislatiei. In ce masura ar trebui sa fie reglementate drepturile de proprietate? Drepturile de proprietate bazate pe elemente neincadrate intr-un sistem juridic ar trebui recunoscute?
2.    Alegerea legislatiei: Va avea testatorul libertatea de a alege legislatia care reglementeaza? Daca da, vor exista restrictii in ceea ce priveste aceasta libertate? Care va fi relatia dintre legislatia aleasa si regulile privitoare la transmisiunea ereditara?
3.    Alegerea legislatiei cu privire la succesiune in cazul bunurilor mobile si imobile: Care este cel mai potrivit factor de legatura? Va exista o regula pentru bunurile mobile si o alta pentru cele imobile? Vor exista exceptii de la aceasta regula? Cum va fi definita resedinta obisnuita?
4.    Relatia cu dispozitiile inter vivos: Va afecta regulamentul valabilitatea dispozitiilor inter vivos? Si daca da, in ce masura?
5.    Inregistrarea testamentelor si a Certificatelor Europene de mostenire: Va fi inregistrarea acestor documente obligatorie sau optionala? Care va fi domeniul de aplicare a unui Certificat European de mostenire?

Inscrierea la conferinta se face pe site-ul Academiei de Drept European (www.era.int), evenimentul urmand sa aiba loc la Prague Congress Centre, 5.kvetna 65, 140 21 Prague 4.Prima pagina   |   Lista notari   |   Oferte de munca   |   Articole   |   Companii   |   Contact
Copyright © 2006-2018 PrimeSpace. Termeni si conditii