Notar.ro
Home Notari Cariere Articole  
Cautare
Informatii
Newsletter
Citeste articol
Conferinta: Aspecte practice ale medierii transfrontaliere
Autor: Notar.ro
Data: 06.05.2009

In perioada 14-15 mai, la Trier (Germania) se va organiza o conferinta pe tema aspectelor practice ale medierii transfrontaliere, care se adreseaza judecatorilor, avocatilor in practica privata si notarilor cu experienta in ceea ce priveste medierea transfrontaliera.


Conferinta va fi sustinuta atat in limba engleza, cat si in limba germana-interpretare simultana-si va trata subiecte precum metode alternative de rezolvare a disputelor, protectia  consumatorului, dreptul familiei si al succesiunii si cooperarea judiciara in probleme civile.


Evenimentul este organizat de Academia de Drept European, in colaborare cu Reteaua Europeana de Training Judiciar, Consiliul Barourilor si al Societatilor de Drept al Uniunii Europene si Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana.


Principalele aspecte practice ale medierii transfrontaliere ce vor fi abordate in cadrul conferintei sunt:
-interactiunea dintre mediere si procedurile de natura civila, cu accent pe impactul Directivei 2008/52/EC asupra unor aspecte ale medierii in privinta problemelor de ordin civil si comercial din statele membre ale Uniunii Europene; obiectul acestei directive; dispute transfrontaliere; natura obligatorie sau optionala a medierii; recunoasterea si punerea in aplicare a acordurilor de mediere.
-calitatea serviciilor de mediere: o instruire continua a mediatorilor este necesara; in ceea ce priveste situatiile transfrontaliere, co-medierea este foarte importanta; mecanismele de control al calitatii si Codul European de Conduita pentru Mediatori.
-procedura de mediere; conferinta se va axa pe garantarea procedurala a unei medieri corecte.
-incurajarea medierii; importanta cooperarii dintre avocati, notari si judecatori.


Totodata, conferinta va cuprinde si workshop-uri pe tema medierii in ceea ce priveste dreptul familiei si dreptul consumatorului.

Prima pagina   |   Lista notari   |   Oferte de munca   |   Articole   |   Companii   |   Contact
Copyright © 2006-2018 PrimeSpace. Termeni si conditii