Notar.ro
Home Notari Cariere Articole  
Cautare
Informatii
Newsletter
Citeste articol
Tarife notariale cu 30% mai mici in cadrul programului Prima Casa
Autor: Notar.ro
Data: 29.05.2009

Intr-un comunicat de presa emis joi, 28 mai, Uniunea Nationala a Notarilor Publici (UNNPR) si-a facut publica intentia de a se alatura unei initiative a Guvernului, care presupune facilitarea achizitionarii primei case, prin reducerea cu 30% a onorariilor.

Aceasta reducere urmeaza a se aplica atat incheierii actelor de vanzare-cumparare, cat si autentificarii contractelor de ipoteca, a declarat conducerea Uniunii Notarilor.

Comunicatul de presa afirma ca UNNPR va inainta ministrului justitiei propuneri concrete in scopul reducerii sumelor pe care cei „indreptatiti sa beneficieze de aceasta masura a <<primei case>> le vor achita pentru a deveni <<primii proprietari>>.”

Programul „Prima Casa,” aprobat prin memorandum miercuri, 20 mai, se adreseaza persoanelor care achizitioneaza pentru prima data o locuinta si care nu au beneficiat de credit ipotecar pana in acel moment, Guvernul garantand 80% din valoarea imprumutului pentru cumpararea locuintei.

Conform declaratiilor primului ministru, Emil Boc, valoarea maxima a creditului va fi de 60.000 de euro si nu va exista o limita de varsta impusa persoanelor care doresc sa beneficieze de sprijinul Guvernului in cumpararea unei locuinte.

Totodata, programul „Prima Casa” va fi derulat prin bancile care vor fi selectate dupa criterii de eligibilitate precum costul creditelor, reteaua de distributie, durata de aprobare a creditului si avansul solicitat beneficiarului.

Prima pagina   |   Lista notari   |   Oferte de munca   |   Articole   |   Companii   |   Contact
Copyright © 2006-2018 PrimeSpace. Termeni si conditii